Acasă Sud-Vest Gorj București: Hoții de cărbune, mână în mână cu polițiștii din Gorj

București: Hoții de cărbune, mână în mână cu polițiștii din Gorj

DISTRIBUIȚI

139561 – 03092015 – Lucrătorii de poliţie judiciară ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, pun în executare un număr de 23 mandate de percheziţie domiciliară emise de către Tribunalul Bucureşti la domiciliile suspecţilor şi la locurile de muncă ale acestora, respectiv Poliţia oraşului Turceni şi Poliţia oraşului Rovinari.

De asemenea, se vor pune în executare, în vederea continuării cercetărilor, un număr de 28 mandate de aducere a suspecţilor, 10 dintre aceștia fiind cercetaţi pentru furt calificat, 5 pentru pentru dare de mită şi 13 pentru luare de mită.

În urma cercetărilor efectuate, au fost identificate mai multe persoane care aveau ca preocupare constantă sustragerea unor cantităţi însemnate de cărbune din instalaţiile de transport ale Complexului Energetic Oltenia. Ulterior, acest cărbune era transportat şi comercializat pe raza judeţelor Dolj, Gorj şi Mehedinţi. Activitatea de transport a cărbunelui sustras era desfăşurată sub protecţia unor agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Gorj – Poliţia Turceni, Poliţia Rovinari şi posturile de poliţie arondate, care pretindeau şi primeau sume de bani pentru a permite tranzitarea zonei de competenţă a autoutilitarelor folosite în acest scop. Cauza a fost instrumentată cu sprijinul Jandarmeriei Române – B.S.I.J. și al Serviciului Român de Informații. – PROMPT MEDIA

foto:b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.