Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Kovesi: La Oprescu nu a fost flagrant, dar…

București: Kovesi: La Oprescu nu a fost flagrant, dar…

DISTRIBUIȚI

 139659 – 08092015  –  Dosarul lui Sorin Oprescu la DNA a fost deschis în urma unor plângeri depuse în martie de două persoane fizice, altele decât persoana care i-a dat bani, a declarat, marţi, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Şefa DNA a precizat, totodată, că nu s-a făcut flagrant-delict în acest caz ”din considerente de tactică a anchetei”. Ea a precizat că persoana care i-a dat, sâmbătă, bani lui Oprescu nu se numără printre cele care au făcut plângerile. Mai mult, persoana respectivă nu are calitatea de denunţător, ci pe cea de suspect, şi se află în arest la domiciliu.

Kovesi a mai spus că imediat după comiterea faptei de care este suspectat, Oprescu a fost adus cu mandat de aducere la DNA, iar din acel moment şi până la emiterea ordonanţei de reţinere, primarul general a fost suspus unei percheziţii corporale, în sediul DNA, i s-au adus la cunoştinţă învinuirile şi a fost audiat în prezenţa avocaţilor. O parte din bani au fost găsiţi asupra lui Sorin Oprescu, o parte la locuinţa acestuia şi o parte la un martor din dosar. Cu ocazia emiterii mandatului de arestare, instanţa a verificat toate activităţile procesuale şi procedurale desfăşurate de procurori, care au respectat toate dispoziţiile legale, a mai spus şefa DNA.

La întrebările jurnaliştilor, Kovesi a precizat că fiul lui Oprescu nu are, până in acest moment, calitatea de învinuit sau altă calitate. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.