Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Luptă acerbă în PNL pentru împărțirea funcțiilor

București: Luptă acerbă în PNL pentru împărțirea funcțiilor

DISTRIBUIȚI

139586 – 04092015 – Foștii pedeliști, ”înghițiți” de liberali duc o luptă acerbă pentru împărțirea teritoriilor și a funcțiilor. Cu promisiunea ca vor primi cate o functie de ministru și/sau de secretari de stat în viitorul Guvern PNL, în filialele liberale a început lupta pentru culoarul care duce direct in Palatul Victoria, au relatat surse din partid pentru stiripesurse.ro.

In paralel, liberalii isi disputa candidaturile pentru primariile resedintelor de judet si pentru consiliile judetene. În mod normal fostele PNL si PDL ar trebui sa-si imparta frateste functiile, unde PDL câștigă primăria, PNL să preia președinția consiliului judetean si invers. In realitate, in anumite judete PDL si PNL incearca sa puna mana, fiecare de una singura, pe ambele functii. Dilema este daca in alegerea candidatilor se vor respecta intelegerile stabilite de la centru sau vor conta sondajele de opinie indiferent ca ele vor da candidati doar din PDL sau doar din PNL. Riscul este ca in urma unor astfel de lupte tabara pierzatoare si-ar pierde interesul pentru campania electorala.

In functie de aceste raporturi se va configura si ”stapanul” politic al judetului, adica partidul care detine, de facto, fraiele in organizatia judeteana, un alt pol important de putere. Acestora li se adauga negocierile pentru lista candidatilor la alegerile parlamentare. Dupa alegerile locale, in functie de cum a reusit sau cum n-a reusit sa ocupe vreo functie mai sus-amintita, fiecare lider PNL va incerca sa intre pe un loc eligibil in Parlament.

Luptele interne PDL – PNL se dau astfel pe cinci fronturi: Primarie – Consiliu Judetean – Organizatie Judeteana – Parlament – Ministri/secretari de Stat, mai afirmă sursa citată. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.