Acasă Externe Bucureşti: Mișu Negrițoiu, noul președinte al Comitetului pentru Analize Economice și de...

Bucureşti: Mișu Negrițoiu, noul președinte al Comitetului pentru Analize Economice și de Piață

DISTRIBUIȚI

 140110 – 28092015 – Mișu Negrițoiu, șeful Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a fost numit președinte al Comitetului pentru Analize Economice și de Piață din cadrul Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA). Decizia a fost luată în cadrul reuniunii de la Paris a Consiliului Supraveghetorilor ESMA, forul de conducere al autorității. Negrițoiu va avea un mandat de doi ani.

Comitetul pentru Analize Economice și de Piață este format din reprezentanţi ai autorităţilor competente în supravegherea pieţei de capital din cadrul UE și beneficiază de expertiza unui grup de profesori în finanțe și economie din mari universități europene și analiști specializați în domeniul piețelor financiare, notează România Liberă.

”Dezvoltarea unor capacități de excelență în domeniul analizelor de piață și al monitorizării evoluțiilor din sectorul financiar a devenit o cerință esențială pentru exercitarea în mod eficient a rolului de supraveghere a entităților participante și de protejare a consumatorilor, pe măsura provocărilor crescânde din ultimii ani”, a afirmat Negrițoiu în comunicatul de presă.

Comitetele permanente ale ESMA sunt coordonate de reprezentanți ai autorităților naționale în Consiliul Supraveghetorilor ESMA, desemnați pe baza experienței profesionale acumulate în domeniul de activitate al fiecărui comitet.

 Înființată în 2011, ESMA reprezintă unul dintre pilonii Sistemului European de Supraveghere Financiară şi cooperează cu Autoritatea Bancară Europeană și cu Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale. Membru cu drepturi depline al ESMA, ASF este reprezentată în Consiliul Supraveghetorilor la nivel de președinte şi participă la activitatea de reglementare prin implicarea în activităţile comitetelor permanente şi ale grupurilor de lucru. PROMPT MEDIA

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.