Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Monica Macovei cere verificarea tezelor de doctorat ale demnitarilor

București: Monica Macovei cere verificarea tezelor de doctorat ale demnitarilor

DISTRIBUIȚI

 139580 – 03092015 – Europarlamentarul Monica Macovei solicită, din nou, ministrului Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, să demareze acțiunea de verificare a tezelor de masterat și de doctorat ale demnitarilor, începând cu membrii Guvernului și ai Parlamentului, precum și ale persoanelor cu funcții de conducere în instituțiile publice.

Monica Macovei solicită, de asemenea, anularea tezelor de doctorat plagiate; anunțarea publică a membrilor comisiilor de evaluare; transparență din partea Ministerului Educației privind solicitările depuse în baza Legii 544/2001 privind tezele de doctorat coordonate de ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Macovei solicită și modificarea prevederii care stabilește în prezent că tezele de doctorat ale demnitarilor sunt analizate de Consiliul din subordinea Ministerului Educației și trecerea acestei competențe la Comisiile de Etică ale universităților la care au fost obținute titlurile academice.  Solicitarea adresată ministrului Educației a fost înregistrată astăzi, cu nr. 49381/03.09.2015, la Ministerul Educației și Cercetării Științifice. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.