Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Noul președinte al partidului Noua Republică a fost ales Alin Ioan...

București: Noul președinte al partidului Noua Republică a fost ales Alin Ioan Bota

DISTRIBUIȚI

Noua Republică -  Alin Ioan Bota139925 – 21092015  –  În data de 19 septembrie 2015 a avut loc Congresul extraordinar al Noii Republici. Congresul a aprobat un nou program politic al Partidului Noua Republică, care lasă deschisă calea participării la viitoarele alegeri prin candidaţii proprii, separat sau în alianţă cu alte partide de centru-dreapta, inclusiv prin susţinerea unor candidaţi independenţi, reconfirmă direcţia doctrinară conservator-reformistă asumată în anul 2013 prin afilierea la grupul Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (AECR) și sprijină participarea României la acțiunile NATO pentru întărirea capacităţii de apărare a frontierei de est a Alianței.

Congresul a aprobat un Statut nou al Partidului Noua Republică. Statutul nou aduce multiple noutăți, în premieră pentru România, în comparație cu statutele altor partide din România: aplică principiului democratic ”checks & balances”, a cărei conducere este realizată de trei puteri egale și independente și evită conflictele de interese în promovarea candidaților partidului, despărțind cariera de candidat de cea de conducător. De asemenea, conducerea partidului, conform modelului din țările anglo-saxone, nu candidează în alegeri, ci doar sprijină logistic candidații promovați pe criterii de merit și integritate și școlarizați în cadrul departamentelor partidului. Pentru a preveni apariția unor “baroni” în interiorul partidului, conducerea este aleasă în mod democratic, în fiecare an, numai de către membrii activi ai partidului, interesați în păstrarea democrației interne și nu de către eventuali membri a căror singură activitate ar fi aceea de a asigura majorități unor conducători dornici să acapareze puterea, se arată într-un comunicat remis PROMPT MEDIA.

Congresul a ales o nouă conducere centrală, respectiv președintele și președinția Partidului – puterea executivă (managerială), Consiliul Politic Național – puterea politica (deliberativă) și Comisia de Integritate și Arbitraj Națională – puterea jurisdicțională (integritate).

Președintele și Președinția au rolul de Guvern al partidului, reprezintă partidul și, coordonează activitatea politică, beneficiind  de expertiza departamentelor de politici publice și al departamentelor interne, pentru a înfăptui politica partidului conform jaloanelor stabilite în Programul Politic, aprobat de Congres. Noul președinte al partidului Noua Republică a fost ales Alin Ioan Bota. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.