Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Președintele Senatului către ambasadorul SUA: ”Bucureştiul percepe din ce în ce...

București: Președintele Senatului către ambasadorul SUA: ”Bucureştiul percepe din ce în ce mai mult politica agresivă a Rusiei”

DISTRIBUIȚI

 139975 – 22092015  – Ambasadorul SUA în România, Hans G. Klemm, a fost primit marți, la Palatul Parlamentului, de președintele Senatului, Călin Popescu – Tăriceanu.

La finalul întrevederii cu diplomatul american, Popescu – Tăriceanu a declarat că au discutat despre consolidarea parteneriatului strategic, despre rolul României în regiune, dar şi despre problema imigranţilor. Cei doi oficiali au discutat despre ameninţările din partea sudică a Europei, oficialul român precizând că ambasadorul a pus o ”întrebare foarte directă”, dacă ”autorităţile române apreciază ca o ameninţare consistentă problema fluxurilor de refugiaţi de imigranţi care preocupă întreaga lume, dar cu precădere UE”.

Șeful Senatului a mai spus că, în cadrul discuţiilor, a subliniat că Bucureştiul percepe din ce în ce mai mult ”politica agresivă a Rusiei”, invocându-se necesitatea consolidării flancului estic al NATO. ”Am discutat, bineînţeles, despre ameninţările pe care Alianţa NATO le are. Am subliniat, din păcate aş spune pentru noi, modul în care noi percepem din ce în ce mai mult politica agresivă a Rusiei şi necesitatea ca poziţia noastră să fie aceeaşi pe care am arătat-o în ultima perioadă, mai exact, cred că în ceea ce priveşte ţări precum Moldova sau Ucraina, dreptul lor de a alege liber calea de dezvoltare politică sau socială sau economică nu poate fi acceptat că ar fi impusă de Rusia sau de altcineva, trebuie să le dăm această posibilitate de alegere liberă”, a mai spus Tăriceanu. Un alt subiect abordat a fost posibilitatea extinderii relaţiilor economice dintre România şi SUA. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.