Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PSRO atenționează: Noul Cod Fiscal va antrena scăderea salariilor și pensiilor!

București: PSRO atenționează: Noul Cod Fiscal va antrena scăderea salariilor și pensiilor!

DISTRIBUIȚI

 139576 – 03092015 – Partidul Social Românesc a votat, astăzi, prin deputații săi, împotriva Codului Fiscal, pe care îl considerăm ca fiind un Cod total de dreapta. Declară vicepreședintele partidului Florentin Gust. ”Nu pot să îi înțeleg pe cei din PSD, care au votat fără reținere pentru acest Cod, în ciuda faptului că dezavantajează în mod cert angajații români. Acest Cod Fiscal își va arăta efectele în câțiva ani, când românii care își câștigă existența din muncă cinstită vor fi puși la zid de măsurile cuprinse în forma sa actuală. Iar atunci cu siguranță că cei care astăzi au votat ‘pentru’ le vor întoarce încă o dată spatele. Nici Guvernul, nici parlamentarii care au votat în favoarea acestui Cod Fiscal nu au dorit măcar să stea de vorbă cu reprezentanții sindicatelor, aceia care cunosc cel mai bine nivelul de trai al salariaților români, ei fiind cei care au atras atenția că aprobarea Codului ar antrena o scădere a salariilor lunare și a pensiilor cu între 10 și 26 de lei/lună. Tot ei au avertizat că pe spinarea angajaților, pensionarilor și a celor care derulează activități independente se va acoperi circa 70% din deficitul creat de reducerea de TVA, prin anularea deducerilor existente pentru CAS la aceste categorii. În viitorul apropiat vom vedea, pe lângă disprețul față de cetățean dovedit astăzi de parlamentarii care au spus da fără reținere, și cum vor dispărea 100.000 de companii din cauza schimbării radicale a modului de impozitare pe clădiri, așa cum au estimat reprezentanții Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România. Și, din păcate, vom asista și la sufocarea capitalului românesc, întrucât investitorii români vor plăti impozite mai mari cu 68% decât cei străini. Pe lângă toate aceste măsuri care afectează în mod cert salariații și capitalul autohton, și comunitatea oamenilor de afaceri a fost trădată de către cei care inițial le-au promis un Cod Fiscal în avantajul lor, întrucât au fost eliminate toate prevederile care ar fi putut avea un impact macroeconomic, precum eliminarea taxei pe construcții speciale și reducerea accizelor la carburanți”.

PSRO face apel la parlamentarii care se declarau că fiind de stânga pentru respingerea acestui Cod Fiscal și redactarea unui alt Cod – pentru că România are într-adevăr nevoie de o nouă reglementare a politicilor fiscale – dar care să fie echilibrat, în care munca și capitalul, prudența macroeconomică și creșterea economică sănătoasă și corect redistribuită în societate să își găsească un echilibru just, spune Gust. – PROMPT MEDIA

foto:oltenianews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.