Acasă Nord-Vest Cluj Dosar de falsificare de monedă, finalizat la Cluj-Napoca

Dosar de falsificare de monedă, finalizat la Cluj-Napoca

DISTRIBUIȚI

 139516 – 01092015 – Procurorii au finalizat ancheta într-un dosar în care trei clujeni sunt acuzați de punere în circulație de monedă falsă. În mai 2015, Istvan Fekete-Marczika a cumpărat 20.000 euro (în bancnote de 200 de euro false), din Ruse (Bulgaria), la propunerea lui Sorin Terec, de la cetăţeni bulgari prieteni ai acestuia.

Din acești bani, Istvan Fekete-Marczika, prin intermediul lui Carol Balint, a cumpărat, de la Cluj, un BMW la mâna a doua, pe care Teerc le găsise pe site-urile de profil

Anterior, cei trei încercaseră să pună în circulaţie, în Maramureş, 18.000 euro, respectiv 15.400 euro, tot prin cumpărarea unor autoturisme marca BMW. Vânzătorii autoturismelor au ”mirosit” că la mijloc este vorba de o înșelăciune, așa că nu au dust tranzacția până la capăt, iar banii falși au rămas asupra lor foarte puțin timp.

Din probatoriul administrat mai rezultă că, tot în mai 2015, Istvan Fekete-Marczika cumpărat de la Cluj-Napoca şi Târgu Mureş, în interes personal, tot prin Carol Balint, patru telefoane mobile de ultimă generaţie, reuşind să introducă în circuit 2.600 euro în banknote falsificate.

Cu ocazia unui flagrant delict realizat (într-o altă cauză penală) la începutul lunii iunie, polițiștii clujeni au găsit asupra lui Istvan Fekete-Marczika 24 bancnote de 200 de euro falsificate și patru banknote de 100 de euroe, de asemenea falsificate. Acasă la Sorin-Marius Terec au fost descoperite şi ridicate 18 bancnote de 100 de dolari falsificate care urmau să fie plasate în curcuitul monetar.

Din actele de urmărire penală a mai rezultat că Terec a pus în circulaţie la Cluj-Napoca, tot prin Carol Balint, suma de 4.400 euro compusă din bancnote contrafăcute, cu ocazia cumpărării unui autoturism Volkswagen Touran și a unui autoturism Volkswagen T5 Multivan. În cursul lunii aprilie 2015, Sorin-Marius Terec a plăsmuit trei contracte de vânzare-cumpărare ale unor autoturisme second-hand, mascând realitatea raporturilor juridice de transfer de proprietate, în scopul facilitării înmatriculării acestor vehicule, în interes personal ori al altor persoane.

Cercetările efectuate în cauză au relevat de asemenea faptul că, în perioada aprilie – iunie 2015, Sorin-Marius Terec a condus în patru ocazii autoturisme înmatriculate ori neînmatriculate, pe drumurile publice de pe raza judeţului Cluj, în condiţiile în care permisul de conducere îi fusese anulat, iar în acelaşi interval de referinţă, Carol Balint a condus în patru ocazii diferite autoturisme înmatriculate sau neînmatriculate, după caz, pe raza judeţului Cluj, fără a avea permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Bunurile dobândite prin comiterea infracţiunilor au fost în mare parte recuperate, iar în cauză s-au instituit măsuri asiguratorii în vederea confiscării speciale şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare. – PROMPT MEDIA

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.