Acasă Sud-Est Galati Galați: Doctoranzi dați în judecată

Galați: Doctoranzi dați în judecată

DISTRIBUIȚI

139928 – 21092015  –  Doisprezece doctoranzi care au primit burse pe bani europeni, dar nu şi-au dat doctoratul au fost daţi în judecată de Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Instituţia încearcă, astfel, să-şi recupereze paguba, după ce cheltuielile făcute cu doctoranzii nu au mai fost decontate de Uniunea Europeană.

Proiectul, pe care universitatea gălățeană l-a accesat în 2007, a oferit pentru 165 de tineri posibilitatea de a beneficia de burse doctorale generoase – între 1.800 şi 2.200 de lei pe lună – stagii internaţionale decontate, participări la conferinţe naţionale şi internaţionale plătite, un laptop, totul pe bani europeni.

În schimbul bursei şi al tuturor beneficiilor, tinerii au semnat un contract prin care se obligau ca, la finalul celor trei ani de studiu, să-şi susţină lucrarea de doctorat. Aproximativ 35 de studenți nu au făcut acest lucru, iar Uniunea Europeană nu a mai decontat cheltuielile universității. Aşa că, acum, tinerii trebuie să returneze banii primiţi în cadrul proiectului. 20 dintre ei s-au înţeles cu universitatea prin mediere. Pe alţi 12, universitatea îi cheamă în instanţă, pentru returnarea sumelor care, în cazul unor studenţi, ajung la 80.000 de lei, informează Digi24. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.