Acasă Centru Harghita Harghita: Efectele propunerilor CJ Harghita

Harghita: Efectele propunerilor CJ Harghita

DISTRIBUIȚI

139816 – 16092015  –  S-a demonstrat din nou faptul că dacă suntem consecvenți în privința anumitor teme și insistăm cu propunerile noastre la instituțiile abilitate, mai devreme sau mai târziu rezultatele apar. Un exemplu în acest sens este ordinul recent al Ministerului Protecției Mediului care prevede capturarea a 30 de exemplare de urs, în județele Harghita și Mureș, a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, salutând demersul ministerului.

Președintele consiliului județean consideră că dat fiind faptul că numeroase atacuri de urși au avut loc în județul Harghita, acest ordin are o importanță deosebită. ”Sigur că se poate discuta despre importanța emiterii mai de demult a unui asemenea ordin, însă mai este nevoie de continuarea demersurilor în acest sens. Muncim mai departe și ne dorim obținerea de reglementări relevante atât la Bruxelles, cât și la București. Și în România este nevoie de modificarea reglementărilor și descentralizarea procesului decizional”, a afirmat Borboly Csaba care a prezentat deja problema urșilor și în cadrul Comitetului Regiunilor și pregătește noi documente pentru sesiunea de toamnă. Va prezenta și cazul tânărului atacat de urși la Jolotca. ”Mă voi îngriji ca și la Bruxelles și la București să se audă glasul celor care zi de zi stau cu frica în sân din cauza urșilor și care așteaptă ajutor în acest sens”, a spus președintele consiliului județean.

Ordinul nr. 1169/2015 pentru aprobarea derogării în scop științific pentru specia Ursus arctos, publicat în Monitorul Oficial nr. 674 din 4 septembrie 2015, prevede aprobarea capturării și eliberării ulterioare a unui număr de 30 de exemplare din specia urs din județele Harghita și  Mureș prin utilizarea unor capcane selective cu eliberare ulterioară. Conform ordinului, după 30 de zile de la momentul capturării persoana respectivă este obligată să transmită agenției județene pentru protecția mediului un raport despre acțiunea desfășurată. Derogarea este valabilă până la 1 decembrie 2019. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.