Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Horia Simu îi trage după el pe fostul șef al ANAF și...

Horia Simu îi trage după el pe fostul șef al ANAF și fosta șefă a DIICOT

DISTRIBUIȚI

 139515 – 01092015 – Fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Șerban Pop, a fost reținut pentru luare de mită de procurorii DNA. În același dosar, și fostul procurer șef al DIICOT, Alina Bica a fost reținută, fiind acuzată tot de luare de mită, în dosarul în care omul de afaceri Horia Simu este acuzat de dare de mită.

Procurorii îl acuză pe Pop că în 2014 a primit de la Horia Simu aproximativ 230.000 euro (constând în două contracte de asistenţă juridică încheiate cu firmele acestuia din urmă şi suma de 150.000 euro cash), pentru a interveni la conducerea DIICOT într-un dosar penal privindu-l pe omul de afaceri.

În noiembrie 2014, fosta procuroare Alina Bica a primit de la Pop, printr-un intermediar, 17.500 euro din cei 20.000 euro, pe care intermediarul (martor în dosar) o primise de la Șerban Pop.

Cei 20.000 euro reprezentau o parte din suma totală de aaproximativ 230.000 euro plătită de Simu, timp de 8 luni, lui Șerban Pop.

În schimbul banilor primiți, Alina Bica a schimbat procurorului DIICOT care se ocupa de dosarul lui Simu și a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său (care, potrivit probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale a acţionat fără vinovăţie), pentru a clasa dosarul respective.

Procurorii DNA cer arestarea preventive, pentru 30 de zile, atât pentru Pop, cât și pentru Alina Bica. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.