Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Drumul spre Măgurele se mai modernizează puțin

Ilfov: Drumul spre Măgurele se mai modernizează puțin

DISTRIBUIȚI

140104 – 28092015 –  Unul dintre cele mai mari proiecte științifice din lume, cunoscut sub numele de Laserul de la Măgurele, este cvasi-izolat de București din cauza stării deplorabile a căilor rutiere.

“Întrucât cea mai mare parte din Șoseaua București – Măgurele este în administrarea Municipalității București, am propus ca la rectificarea de buget din 2015 să fie introdus proiectul de modernizare a acestei căi rutiere. Investiția se impune cu atât mai mult cu cât Primăria Capitalei a definitivat rețeaua de apă/canal din zonă”, spune viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea. Ce a ținut de Ilfov, legat de acest drum, a fost făcut în mare parte.

Drumul, de câțiva kilometri, se află în lucru de mai mulți ani. Ba se asfaltează, ba se mai bagă o conductă, ba se reamenajează câte o porțiune. Asta în condițiile în care la Măgurele, până în anul 2017, va fi construit cel mai puternic laser din lume – o investiție de peste 356 de milioane de euro, care va transforma orașul ilfovean într-un adevărat ”cluster tehnologic”. Numai pe platforma ELI-NP vor lucra în permanență peste 200 de cercetători, iar în fiecare an vor veni din afară alți peste 1.000 de cercetători. Există, însă, riscul ca nici până în 2017 accesul la mega-platforma de la Măgurele să nu se facă în condiții civilizate.

Nici accesul de pe Centură nu este mai bun, drumul fiind nemodernizat de mai bine de 20 de ani. –  PROMPT MEDIA

foto:youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.