Acasă Sud-Vest Gorj La Gorj, s-a lăsat cu reținerea polițiștilor care protejau hoții de cărbune

La Gorj, s-a lăsat cu reținerea polițiștilor care protejau hoții de cărbune

DISTRIBUIȚI

139595 – 04092015 – Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă în dosarul sustragerii de importante cantități de cărbune din instalațiile complexului, pentru recuperarea sumei de 3.747.000 lei. În urma perchezițiilor care au avut loc joi în Gorj, opt persoane, între care patru polițiști, au fost reținute și sunt cercetate pentru luare de mită. Alte 14 persoane (opt polițiști) au fost puse sub control judiciar, sub acuzațiile de furt calificat și dare de mită.

Potrivit DGA, în 2013, procurorii gorjeni au fost sesizați în legătură cu posibile fapte de corupţie săvârşite de poliţiștii gorjeni, aceștia fiind suspectați că, pentru sume cuprinse între 50 și 200 de lei, nu au luat măsurile legale faţă de persoane implicate în sustragerea unor cantităţi de cărbune din instalaţiile de transport ale Societăţii Complexul Energetic Oltenia SA.

”Datorită complexităţii cauzei penale ca urmare a desfăşurării activităţii infracţionale  pe raza mai multor judeţe (Gorj, Dolj, Olt, Mehedinţi), Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat cauza în vederea continuării cercetărilor, dispunând totodată delegarea lucrătorilor de poliţie judiciară ai DGA  în vederea efectuării mai multor activităţi de urmărire penală”, se arată în comunicatul DGA, cu precizarea că ancheta s-a desfășurat cu sprijinul DIPI, IPJ Gorj, Jandarmeria şi SRI.

            Reamintim că joi, 3 septembrie, în Gorj au avut loc percheziții la 25 de secţii de Poliţie și 4 controale la societăți comerciale din judeţ, mai mulţi agenţi fiind acuzaţi că fac parte dintr-o reţea mafiotă care se ocupă de furtul de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia. Anchetatorii au identificat mai multe persoane care furau cărbune din instalațiile de transport ale CE Oltenia, pe care ulterior îl transportau și vindeau în Dolj, Gorj și Mehedinți. Transporturile de cărbune furat erau protejate de polițiștii din Horj (de la Turceni și Rovinari, dar și de la posturile de poliție arondate), care permiteau tranzitarea zonei de competență a autoutilitarelor folosite în acest scop. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.