Acasă Externe Luxemburg: Conferinţa interparlamentară privind politica externă şi de securitate comună

Luxemburg: Conferinţa interparlamentară privind politica externă şi de securitate comună

DISTRIBUIȚI

 139622 – 04092015 – Deputatul Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor va participa, în perioada 5 – 6 septembrie, la Conferinţa interparlamentară privind politica externă şi de securitate comună (PESC) şi politica de securitate şi apărare comună (PSAC), care se va desfăşura la Luxemburg. Din delegaţia Camerei Deputaţilor mai fac parte Laszlo Borbely, preşedintele Comisiei pentru politică externă, Ion Mocioalcă, preşedintele Comisiei pentru apărare şi ordine publică şi Mihai Weber, membru al Comisiei de apărare şi ordine publică.

Principalele teme aflate pe agenda dezbaterilor vor fi: noua Politică Europeană de Vecinătate şi gestionarea fluxurilor migraționiste, în contextul crizei imigranţilor cu care se confruntă Europa.

Înaintea plecării spre Luxemburg, Ana Birchall a declarat că reuniunea este extrem de importantă, fiindcă sunt aşteptate răspunsuri concrete şi temeinice la criza imigranţilor. “Problema imigranţilor care bat la porţile Europei reclamă soluţii viabile din partea UE. Cred că avem nevoie de o abordare coezivă şi solidară, dar este necesară şi o delimitare clară între cei care cer azil pentru a fugi din calea conflictelor şi a teroriştilor şi cei care emigrează pe criterii economice. De asemenea, trebuie respectat principiul solidarităţii, însă în egală măsură trebuie să se ţină cont de situaţia specifică a fiecărui stat membru, inclusiv din punctul de vedere al experienţei de integrare a imigranţilor”, a punctat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.