Acasă Sud-Est Braila Noi percheziții într-un dosar de fraudă din fondul de sănătate

Noi percheziții într-un dosar de fraudă din fondul de sănătate

DISTRIBUIȚI

 139912 – 21092015  –  Polițiștii și procurorii percheziționează în această dimineață 59 de adrese din Bucureşti şi judeţele Brăila, Constanţa şi Vrancea. Este vizată o grupare infracţională, ai cărei membri sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, evaziune fiscală, spălarea banilor, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fraudă informatică, fals informatic, abuz în serviciu (toate în formă continuată),  precum şi de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii, camătă, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, dare şi de mită şi şantaj. Din investigaţii a reieşit că, gruparea infracţională, din care fac parte 25 de membri,  reprezentanţi ai mai multor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Brăila şi Constanţa, ar fi decontat, în mod fraudulos, în perioada 2011-2015, sume importante de bani din Fondul de Asigurări de Sănătate, valoarea prejudiciului estimat până în prezent fiind de 9.000.000 lei.

Membrii reţelei ar fi întocmit şi decontat rețete pentru medicamente folosite în tratarea de boli incurabile, cu preţ de vânzare foarte ridicat, pe numele rudelor apropiate, iar după introducerea cardului de sănătate, aceştia ar fi eliberat prescripţii medicale pe numele unor minori cu handicap psihic, majoritatea aflaţi în plasament social.

La acţiune participă peste 300 de poliţişti din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale IGPR, ofiţeri ai DGA și Jandarmerie, cu sprijinul de specialitate al SRI. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.