Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Prof. univ. dr. Ştefan Walter Hell a fost decorat de președintele României

Prof. univ. dr. Ştefan Walter Hell a fost decorat de președintele României

DISTRIBUIȚI

 139611 – 04092015 – Laureatul Premiului Nobel pentru Chimie în 2014, prof. univ. dr. Ştefan Walter Hell, a fost decorat de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce. Decorarea a fost făcută la propunerea preşedintelui Academiei Române, Ionel Valentin Vlad.

Conform comunicatului Adminsitrației Prezidențiale, decoraţia a fost acordată „în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră academică, devenind un reper al cercetării din domeniul nanoscopiei optice, pentru colaborarea strânsă avută cu specialiştii români şi pentru promovarea imaginii ţării noastre în mediile ştiinţifice internaţionale”.

Anterior ceremoniei de decorare de la Palatul Cotroceni, Stefan Hell a susţinut la Academia Română prelegerea „Microscopia optică: revoluţia rezoluţiei”. Cu acest prilej, el a declarat că, în ultimii ani, știința din România a evoluat foarte frumos, iar viitorul României va fi  foarte bun, dacă va continua acest drum.

Născut pe 23 decembrie 1962 în judeţul Arad, Ștefan Walter Hell este un fizician german originar din România, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie pe 2014. Este director în Institutul Max Planck de Chimie Biofizică (Karl-Friedrich-Bonhoeffer-Institut) din Göttingen. În anul 2014 a primit Premiul Nobel pentru Chimie, împreună cu Eric Betzig și William E. Moerner, „pentru dezvoltarea microscopiei fluorescente cu super-rezoluție”.

Ștefan Hell va fi decorat vineri seara şi de către Regele Mihai, într-o ceremonie ce va avea loc la Palatul Elisabeta. – PROMPT MEDIA

foto:presedincy.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.