Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Slovenia: Despre nevoia de stabilitate în Balcani

Slovenia: Despre nevoia de stabilitate în Balcani

DISTRIBUIȚI

 139783 – 14092015  – Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a discutat, luni, cu omologul său sloven, Andreja Katic, teme legate de cooperarea bilaterală, cea regională, dar și despre colaborarea la nivelul NATO și al Uniunii Europene, în cadrul unei vizite oficiale pe care demnitarul român o efectuează în Slovenia.

Dușa a arătat, într-o conferință de presă cu oficialul sloven, că pentru România cooperarea în această regiune are ”o importanță deosebită” dată fiind nevoia de stabilitate din Balcani.

”Am făcut o analiză a modului în care au fost implementate măsurile de reasigurare în flancul estic al NATO și al Uniunii Europene, stabilite la summitul din Țara Galilor. (…) Am apreciat că amenințările la adresa țărilor europene și celor membre NATO vin atât din estul, cât și din sudul continentului. Problemele create după apariția crizei din Ucraina și mai ales după anexarea Crimeei au schimbat substanțial situația de securitate din estul Europei și mai ales din zona Mării Negre. De asemenea, situația din sudul Africii creează probleme de securitate și pe flancul sudic”, a declarat ministrul român.

În ceea ce privește relațiile bilaterale, Mircea Dușa a amintit că România a donat Sloveniei un avion IAR 93 ‘Vultur’ de producție românească pentru a fi expus la Muzeul de Istorie Militară din Pivka, ceremonia de predare urmând a avea loc în cursul zilei de luni.

La rândul său, ministrul sloven, Andreja Katic, a apreciat cooperarea bilaterală dintre București și Ljubljana, pronunțându-se pentru continuarea și diversificarea sa. ”Am constatat împreună amenințările de securitate care continuă să existe în această regiune. Ca o soluție la aceste probleme, ambele țări susțin aderarea cât mai urgentă a țărilor din regiune la Uniunea Europeană și NATO”, a afirmat Katic, după cum transmite agerpres.ro. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.