Acasă Social Aparare SUA: Directorul SRI s-a întâlnit cu șefii CIA și FBI

SUA: Directorul SRI s-a întâlnit cu șefii CIA și FBI

DISTRIBUIȚI

140026 – 24092015 – Directorul Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, se află într-o vizită oficială în SUA unde s-a întâlnit cu directorul CIA,  John O. Brennan. În cadrul acestei întrevederi, care a avut loc la data de 22 septembrie 2015, au fost abordate teme de interes comun cuprinse în Parteneriatul Strategic  dintre România și Statele Unite ale Americii.

Cei doi directori au discutat inclusiv despre problematica Orientului Mijlociu și provocările de securitate generate de fenomenul migrației, elemente aflate pe agenda comună a celor două state. În contextul noilor provocări de securitate, planul discuțiilor a fost structurat pe cooperarea dintre cele două state partenere privind prevenirea și combaterea riscurilor și amenințărilor la adresa securității.

 De asemenea, directorul SRI a avut întrevederi și cu conducerea FBI, fiind abordate teme privind colaborarea dintre SRI și FBI în lupta împotriva terorismului și infracționalității. În cadrul vizitei din SUA, sunt programate întrevederi și cu alte agenții de securitate americane.

Această vizită oficială este expresia unei relații strânse între SRI și agențiile de securitate americane și va contribui la consolidarea cooperării româno-americane circumscrisă Parteneriatului Strategic.PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.