Acasă Economie SUA: Forum de afaceri dedicat atragerii de investiții americane în România

SUA: Forum de afaceri dedicat atragerii de investiții americane în România

DISTRIBUIȚI

 140145 – 29092015 –  Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au organizat luni la New York un forum de afaceri dedicat atragerii de investiții americane în România. La reuniunea din capitala financiară a Statelor Unite au participat numeroase fonduri de investiții americane alături de  companii românești, între care Transgaz, Romgaz, Transelectrica, Hidroelectrica și Nuclearelectrica, Rig Service, Oil Terminal, Grup Petrol Marin, Conpet. Președintele CCIR, Mihai Daraban, a declarat că atragerea investițiilor străine este un aspect esențial pentru dezvoltarea României, iar  CCIR și-a propus să contribuie în mod direct la relansarea poziției României pe piața internațională. El a mai spus că  promovarea companiilor românești prin intermediul misiunilor economice poate duce la creșterea “accesului la noi piețe globale sau la începerea unor proiecte comune pe terțe piețe. Intensificarea legăturilor cu partenerii din SUA este o prioritate a CCIR pe linie de relații externe, existând potențial neexploatat până în prezent”.

Într-un mesaj adresat participanților la reuniunea de la New York, președintele Klaus Iohannis și-a exprimat credința că Statele Unite pot deveni, în anii ce urmează, unul dintre investitorii de top din țara noastră.

În programul delegației românești conduse de președintele CCIR se mai află întâlniri la Washington cu organizații care sprijină investițiile americane în România. PROMPT MEDIA

foto:ccir.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.