Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Un ministru foarte optimist

Un ministru foarte optimist

DISTRIBUIȚI

 139551 – 03092015 – Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a declarat că până în luna decembrie România are toate şansele să aibă o absorbţie a fondurilor UE de 78%.

După soluţionarea acestor întreruperi de plăţi, sumele pe care le avem la ora actuală, astăzi, în casă şi pe care le putem procesa spre trimitere la Comisia Europeană indică un procent de 62 absorbţie în acest moment. Până în decembrie România are toate şansele să aibă un procent de absorbţie de 70%. Depindem foarte mult de facturile care vor veni. După cum bine ştiţi, beneficiarii au obligaţia de a plăti în decembrie chiar şi în ultima zi a anului, dar facturile pot fi aduse şi în ianuarie, februarie, martie în cursul anului viitor spre a fi procesate şi trimise la Comisia Europeană, a spus ministrul, care a adăugat că din estimările beneficiarilor „procentul de absorbţie este mai mare, se duce undeva spre 75-78%”.

”Dar sunt estimările beneficiarilor, care vin în urma întâlnirilor pe care le-am avut cu fiecare beneficiar pe parcursul lunii iulie. Ei au spus că-şi termină şi-şi finalizează aceste proiecte. Rămâne să vedem dacă se va întâmpla acest lucru. Eu vă vorbesc de 70% la sfârşitul anului pe estimările noastre şi pe o pondere pe care am făcut-o pe estimările beneficiarilor”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.