Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti VEOLIA ROMÂNIA A LANSAT CAMPANIA ”REGENERĂM PLANETA”

VEOLIA ROMÂNIA A LANSAT CAMPANIA ”REGENERĂM PLANETA”

DISTRIBUIȚI

apa nova 3.Ambasadorii campaniei – Direcția 5 – vor susține concerte la Iași, Ploiești și București140010 – 23092015 – La 23 septembrie curent, Veolia România a lansat Campania ”Regenerăm Planeta”, eveniment desfășurat la Stația de Epurare a Apelor Uzate Glina din județul Ilfov.

 Campania vizează o mai bună utilizare, conservare şi reutilizare a resurselor: “În condiţiile în care lumea se dezvoltă continuu şi are nevoie de noi resurse, în condiţiile în care urmările activităţilor noastre, individuale sau industriale, sunt tot mai vizibile în calitatea mediului înconjurător. Noi trebuie să devenim tot mai  inventivi, mai responsabili, mai eficienţi. Activităţile grupului Veolia fac parte integrantă din viaţa noastră de zi cu zi. Îndeplinirea promisiunii asumate la nivel de grup de a Regenera Planeta a devenit astfel scopul acţiunilor noastre – facilitarea accesului la resurse, conservarea şi completarea acestora”, a declarant Lavinia Săniuţă, directorul companiei.

În România încă nu există şi ce-a de-a treia componentă a grupului Veolia, care se referă la gestionarea deşeurilor, însă principala responsabilitate a organizatorilor campaniei ”Regenerăm Planeta” o reprezintă preocuparea faţă de apă, energie şi deşeuri.

“Utilizăm energie electrică pentru prodecerea apei potabile, pentru pomparea acesteia şi pentru epurarea apelor uzate. În aceste condiţii, oameni din domeniul energiei vin cu idei şi sfaturi care ne ajută în perfecţionarea proceselor pe care le utilizăm în domeniul apei şi să contibuim la conservarea resurselor naturale, aşa cum ne angajăm prin campania pe care o lasnăm astăzi”, a spus, la rându-i, Epsică Chiru, director adjunct al Veolia România.

De asemenea, iniţiatorii campaniei au anunţat că o parte din rezultate sunt deja vizibile, începându-se colaborarea cu Veolia Energie pentru perfecţionarea proceselor de cogenerare de la Staţia de Epurare a Apelor Uzate.

“La această oră încă nu ţinem cont de utilizarea la maximum a resurselor pe care le avem. Din totalul deşeurilor generate în România, numai 6% sunt reciclate. Există un potential imens în reciclarea deşeurilor în general, mai ales a deşeurilor electronice şi a diverselor metale, care se caută cu greu în diverse mine”, a mai subliniat Epsică Chiru.

În cadrul conferinţei de lansare a campaniei ”Regenerăm Planeta”, reprezentantul Veolia, Giovana Soare, a explicat că există o etapizare a acestei campanii care va fi concretizată cu ajutorul celor șase membri ai formației Direcţia 5, care s-au alăturat inițiativei: “Ambasadorii campaniei vor rămâne artiştii trupei Direcţia 5 şi în următoarele luni. În următorii ani, aceștia vor atrage alături de noi cât mai mulți oameni pentru a conştientiza că planeta este în pericol, fie că este vorba despre deşeuri, fie că este vorba de energie, fie că vorbim de apă”.

Ambasadorii campaniei vor concerta pentru publicul larg în cele trei mari oraşe unde compania furnizează servicii de apă sau încălzire urbană: Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti – pe 27 septembrie, 3 octombrie şi 10 octombrie.

“Suntem bucuroşi că facem parte din acest proiect alături de Veolia. Acţiunea este generoasă şi fiecare om de pe Planetă are ceva de făcut, ceva care să permită continuarea vieţii aici, pe Terra. Veolia afirmă: Regenerăm Planeta, iar noi subliniem: Împreună Regenerăm Planeta”, a precizat liderul formaţiei Direcţia 5, Marian Ionescu. – Lavinia TĂNASE  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.