Acasă Externe Belarus: Lukașenko, greu de dat jos

Belarus: Lukașenko, greu de dat jos

DISTRIBUIȚI

 Aleksandr Lukașenko140426  – 12102015  – Președintele în exercițiu al Belarusului, Aleksandr Lukașenko, aflat la putere de 21 de ani, a fost ales cu 83,49% din voturi pentru al cincilea mandat la alegerile prezidențiale desfășurate duminică, la care a avut ca adversari trei candidați practic necunoscuți, relatează Agerpres.

Rata participării la alegerile prezidențiale a fost de 86,75%, a anunțat în cursul nopții Comisia electorală centrală. Cea mai mare prezență la vot, 91%, s-a înregistrat în regiunea Vitebsk, în nord, iar cea mai scăzută, 73,33%, în capitala țării, Minsk. .

Acuzat frecvent de încălcarea drepturilor omului, reprimarea opoziției și cenzurarea presei, numit și ”ultimul dictator al Europei”, Aleksandr Lukașenko și-a înmulțit în ultimele luni gesturile de bunăvoință, eliberând în cursul verii ultimii deținuți politici din Belarus. Prin urmare, Uniunea Europeană intenționează să ridice sancțiunile care i-au fost impuse din 2011 lui Aleksandr Lukașenko și colaboratorilor săi. – PROMPT MEDIA

foto:epochtimes.romania.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.