Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Summit al țărilor central și est-europene pe tema crizei refugiaților din...

Bruxelles: Summit al țărilor central și est-europene pe tema crizei refugiaților din Balcanii Occidentali

DISTRIBUIȚI

 Jean-Claude Juncker140658 – 21102015 Președintele Klaus Iohannis, alături de aliți lideri europeni au fost convocați pentru duminică, la Bruxelles, de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la un summit al țărilor central și est-europene pe tema crizei refugiaților din Balcanii Occidentali.

Etste vorba despre președinții Austriei, Bulgariei, Croației, Germaniei, Greciei, României, Sloveniei, Ungariei (state membre ale Uniunii Europene), dar și cei ai Macedoniei și Serbiei.

”În lumina situației de urgență în țările aflate pe ruta migratorie din Balcanii Occidentali, este nevoie de mai multă cooperare, de consultări mai extinse și de acțiuni operaționale imediate. Obiectivul întâlnirii va fi acela de a conveni concluzii operaționale comune care să poată fi implementate imediat”, se arată într-o declarație a Comisiei Europene.

La reuniunea de pe 25 octombrie, vor mai lua parte Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, Antonio Guterres, Biroul European de Sprijin pentru Azil și Agenția europeană pentru gestionarea cooperării operaționale la frontierele externe ale UE – Frontex. PROMPT MEDIA

foto:obiectiv.info

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.