Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: 111.000 de copii –  beneficiari ai tichetelor sociale

București: 111.000 de copii –  beneficiari ai tichetelor sociale

DISTRIBUIȚI

 140351  – 08102015 –  Plenul Camerei Deputaţilor a votat în unanimitate proiectul legislativ care are în vedere stimularea învăţământului preşcolar.

Proiectul ”Fiecare Copil în Grădiniță” permitea acordarea Tichetelor Sociale, condiționată de prezența zilnică a copiilor la grădiniță, cu sprijinul autorităților locale din cele 43 de comunități și 11 județe în care proiectul a fost implementat. Această iniţiativă, provenită din rândurile societăţii civile, şi-a dovedit eficienţa şi acum a fost introdusă la un nivel superior, cel de iniţiativă legislativă. Prin acest proiect de lege, iniţiativa a fost inclusă în categoria legislativă de interes naţional.

În termenii proiectului de lege votat,  111.000 de copii cu vârste cuprinse între trei şi şase ani, proveniţi din familii defavorizate, vor primi Tichete Sociale cu o valoare de minimum 50 de lei. În acest mod este încurajată educaţia timpurie a copiilor, dezvoltarea lor şi deprinderea bazelor sociabilităţii viitoare. Mai mult, proiectul a fost transformat într-un program naţional. Administraţiile locale vor aplica acest proiect finanţat de la bugetul de stat, prin cote defalcate din TVA. –  PROMPT MEDIA

foto:editie.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.