Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: 130.000 de mașini VW din România au păcălit testul de poluare....

București: 130.000 de mașini VW din România au păcălit testul de poluare. RAR a luat măsuri

DISTRIBUIȚI

VW140199– 01102015 –  Aproximativ 130.000 de masini Volkswagen care circulă în România sunt echipate cu softul care pacaleste testul de poluare, explică surse din piata auto. Calculul nu este inca definitiv si a fost facut in baza informatiilor date autoritatilor de producatorul german. Cifra s-ar putea modifica, mai ales ca nu se stie cate masini marca Audi, Seat si Skoda au avut probleme similare.  Grupul Volkswagen a anuntat ca in lunile urmatoare ii va invita in service pe romanii vizati.

Registrul Auto Român (RAR), în acest context, a sistat eliberarea de cărţi de identitate pentru maşinile Volkswagen cu norma de poluare Euro 5. Astfel, cei care au cumpărat astfel de automobile ar putea fi nevoiţi să mai aştepte până ce autorităţile vor lua o decizie.

Deocamdata, producatorul german a anuntat ca motorul Diesel de tip EA 189, cel pe care a fost instalat softul, se afla pe a sasea generatie de Volkswagen Golf, a saptea generatie de Volkswagen Passat si prima generatie Volkswagen Tiguan

Celelalte marci ale grupului nu au transmis inca informatii. Pana acum, ministrul german al Transporturilor spune ca este vorba de masini echipate cu motoare diesel de 1,2 1,6 si 2 litri.

Audi a anuntat ca peste doua milioane dintre masinile sale au softul care pacaleste testele. Sunt vizate opt dintre cele mai cunoscute modele ale marcii de lux. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.