Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Alina Bica, în arest la domiciliu

București: Alina Bica, în arest la domiciliu

DISTRIBUIȚI

 Alina Bica140666 – 22102015 – Fosta şefă a DIICOT, Alin Bica, va fi plasată în arest la domiciu, dacă decizia va rămâne definitivă după judecarea contestației DNA.

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica și fostul șef al ANAF Șerban Pop au fost trimiși în judecată, pe 25 septembrie, în stare de arest preventiv, de procurorii DNA, în dosarul privind mita pentru clasarea dosarului în care este implicat omul de afaceri Horia Simu. Alina Bica este acuzată de luare de mită și participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu, iar Șerban Pop de complicitate la dare de mită. În dosar, a fost deferit justiției și omul de afaceri Horia Simu pentru dare de mită, arestat preventiv în altă cauză.

Potrivit unui comunicat al DNA, în 2014, Șerban Pop a primit de la Horia Simu suma totală de 230.000 euro (cash și sub forma a două contracte de consultanță judiciară), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT în scopul soluționării unui dosar penal care-l privea pe omul de afaceri, într-o manieră favorabilă acestuia din urmă.

La 8 noiembrie 2014, Alina Bica, în calitate de procuror șef al DIICOT, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunțător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la Șerban Pop. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de omul de afaceri în tranșe, pe parcursul a 8 luni, în cursul anului 2014, inculpatului Pop, pentru ca acesta să o remită în scopul menționat mai sus, susțin procurorii. DNA precizează că, în schimbul banilor primiți, Alina Bica a determinat înlocuirea procurorului de caz și a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său (care, potrivit probelor administrate în cauză, a acționat fără vinovăție), în scopul pronunțării unei soluții de clasare în dosarul în care se desfășurau acte de urmărire penală față de Simu, lucru care s-a și întâmplat ulterior. În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor imobile ce aparțin lui Șerban Pop și Alina Bica. De asemenea, a fost instituită poprirea asupra conturilor deținute de acești doi inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. – PROMPT MEDIA

foto:romanialibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.