Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Blaga sare la gâtul lui Ponta

București: Blaga sare la gâtul lui Ponta

DISTRIBUIȚI

140233  – 02102015 – Vasile Blaga, copreședintele PNL, l-a acuzat, vineri, pe premierul Ponta că îngrădeşte dreptul românilor de a-şi alege primarii sau preşedinţii de Consilii Judeţene acolo unde aceştia au fost demişi, prin emiterea unei ordonanţe de urgenţă prin care „îl face înapoi pe prefect padişah”, scrie Mediafax.

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanță de urgență prin care reglementează domenii total diferite-deblocarea situaţiei unor primării cu aleşi suspendaţi sau a unor consilii dizolvate, dreptul universităţilor de a angaja profesorii fără studii doctorale finalizate, dar şi modificarea legii finanţelor publice.

Blaga susține că prin emiterea unei ordonanţe care conferă prefecţilor toate atribuţiile pe care le deţineau primarii sau preşedinţii de consilii judeţene unde aceştia nu mai sunt pe funcţii. ”S-a ajuns în situaţii absolut incredibile în România, în care există anumite localităţi, unele dintre ele municipii importante, în care nu avem nici primar, nici consiliu local, nici secretar. În consecinţă, nu mai are nici cine semna statele de plată pentru salarizarea oamenilor. Şi atunci, a venit cu o ordonanţă de urgenţă prin care îl face înapoi pe prefect padişah. Adică, domnul prefect este cel care stabileşte cine este ordonatorul de credite, modul în care se fac plăţile, şi nu cei aleşi. Întrebăm şi noi: ce legătură are asta cu democraţia anului 2015? Nu putem să-i cerem nimic acestui om care are o singură grijă, aceea de a sta agăţat la putere cât mai mult cu putinţă, făcând foarte mult rău acestei ţări, în condiţiile în care nu s-a mai văzut într-un stat democratic ca un om aflat în situaţia lui să se agaţe de scaun”, a declarat Blaga. Liderul PNL îi solicită lui Victor Ponta să respecte democraţia în România şi dreptul populaţiei de a vota. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.