Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputatul Mircea Man despre eşecul aderării României la Schengen

București: Deputatul Mircea Man despre eşecul aderării României la Schengen

DISTRIBUIȚI

 140342  – 07102015 – Din anul 2011, România tot așteaptă să intre în spațiul Schengen. Chiar dacă am îndeplinit criteriile tehnice pentru aderarea la acest spațiu, se pare că nici în acest an, acest lucru nu va fi posibil. Recent Franța a cerut ca subiectul aderării României la spațiul Schengen să nu fi inclus pe ordinea de zi a Consiliului JAI, deoarece criza refugiaților va genera o regândire a acestui spațiu, iar România mai are de așteptat probabil încă cel puţin doi ani.

Obiectivul aderării la zona Schengen reprezintă pentru țara noastră un obiectiv extrem de important și are tot sprijinul președintelui Comisiei Europene și al Parlamentului European, iar românii își doresc ca acest obiectiv să devină o realitate, chiar dacă așa zisele eforturi diplomatice ”bat pasul pe loc”.

Guvernul Ponta nu s-a concentrat suficient asupra continuării eforturilor de realizare a integrării europene depline și mă întreb, oare cât de real este interesul acestui guvern pentru aderarea la spațiul Schengen, declară deputatul Mircea Man, mai ales că şi în Raportul MCV pentru anul 2015 continuă să fie criticat de Parlamentul României pentru blocarea acţiunilor justiţiei, dar și inițiativele legislative elaborate de această majoritate parlamentară, inițiative menite să slăbească instituțiile anti-corupție. Această majoritate care conduce România, a ratat intrarea României în spațiul Schengen, intrare compromisă de guvernele Ponta I,II,III și IV, o majoritate care a dat dovadă de un comportamentul iresponsabil și care prin acțiunile sale a pus România într-o ipostază dificilă pe plan extern. Surprinzător că și Victor Ponta a declarat recent că nu trebuie să ne facem iluzii prea mari în perioada următoare, deci un alt punct eșec anunțat al acestui guvern.

România este pregătită să adere la Schengen și să asigure securitatea frontierelor, dar se pare că încă mai există unele state membre care au rețineri în această privință. Noi totuși continuăm să avem încredere în instituțiile europene și în deciziile acestora și avem răbdare, dar oare cât mai avem de așteptat? – PROMPT MEDIA

foto:informatia-zilei.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.