Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Fără politică atunci când e vorba de violență

București: Fără politică atunci când e vorba de violență

DISTRIBUIȚI

 140615 – 20102015  – Cererile pentru emiterea ordinului de protecție pentru victimele violenței în familie se vor  judeca de urgență, în termen de cel mult 72 de ore de la depunerea cererii, a decis Senatul, care a aprobat modificarea Legii nr.213/2003. Impunerea unei termen de soluționare a fost determinată de durata foarte mare de soluționare a cauzelor privind emiterea ordinului de protecție, situație sesizată atât în raportul CSM pe 2014, cât și în cele prezentate de ONG-urile care acționează în domeniu. Potrivit CSM, au existat situații în care primul termen de judecată a fost stabilit la 175 de zile de la înregistrarea cererii sau cazuri în care instanțele au prelungit termenele, uneori timp de câteva luni, pentru administrarea unui probatoriu mai amplu.

”Am votat acest proiect inițiat de PNL, având în vedere consecințele extrem de grave, uneori tragice, pe care violența în familie le poate avea. Emiterea unui ordin de protecție  în cel mai scurt timp posibil este uneori singura soluție pentru salvarea unor vieți. De aceea nu trebuie tratată ca o situație deosebită, ea trebuie să devină regulă ce guvernează aceste situații”, a declarat senatorul Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al Grupului PSD din Senat.

Combaterea violenței în familie și susținerea victimelor abuzurilor reprezintă obiective asumate de la începutul mandatului de senator, a precizat Firea, amintind cazurile în care a luat public atitudine, precum cel al Alexandrei Stan sau al elevei de la Vaslui. De asemenea, senatorul PSD a precizat că în luna septembrie 2015, Organizația de Femei a PSD a decis înființarea unei comisii a cărei activitate este dedicată protejării femeilor de violența domestică și viol.

”Pactul pentru protejarea femeilor de violență domestică și viol”, inițiat de doamnele din PSD, este mai mult decât o sumă de propuneri pe care le vom înainta celor cu responsabilități în domeniu. Va include acțiuni concrete și imediate, va antrena personalități și oameni obișnuiți, va încerca să schimbe mentalități. Ne așteptăm să fie un proiect susținut de întreaga clasă politică, de organizațiile neguvernamentale”, a declarat Firea. Propunerea legislativă va fi transmisă Camerei Deputaților în vederea dezbaterii și aprobării. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.