Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Împrumutul către Chișinău, în trei tranșe

București: Împrumutul către Chișinău, în trei tranșe

DISTRIBUIȚI

140348  – 07102015 – Proiectul de lege privind ratificarea Acordului referitor la asistența financiară rambursabilă acordată de România Republicii Moldova, în sumă de 150 de milioane de euro, a fost aprobat în ședința de astăzi a Guvernului. urmând să fie adoptat de Parlament prin procedură de urgenţă. Sprijinul financiar va fi acordat din disponibilitățile rezultate din procesul de privatizare, în trei tranșe, după cum urmează: Tranșa I – 60 de milioane de euro, tranșa a II-a – 50 de milioane de euro și tranșa a III-a – 40 de milioane de euro.

Scadența fiecărei tranșe de împrumut este de maximum 5 ani, cu posibilitatea de rambursare anticipată fără plata vreunui comision de rambursare anticipată. Termenii financiari se vor agrea pentru fiecare tranșă în parte în funcție de condițiile de piață la care se împrumută statul român pentru maturitatea tranșei respective.

Acordul privind asistența financiară rambursabilă acordată de România Republicii Moldova a fost semnat astăzi, la Chișinău, din partea României de  Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, iar din partea Republicii Moldova de vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.