Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Încă 32 de aleși ai poporului dați pe mâna Parchetului

București: Încă 32 de aleși ai poporului dați pe mâna Parchetului

DISTRIBUIȚI

parlament 140473  – 14102015 – Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în cazul a 32 foști sau actuali parlamentari (14 actuali deputați, 17 foști deputați și un senator). Dintre aceștia, în cazul a trei foști deputați și a unui senator, Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, ca urmare a angajării de către aceștia a propriilor rude în cadrul birourilor parlamentare.

Valoarea totală a contractelor încheiate cu încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese este de 1.062.798 lei (aprox. 240.000 euro). Printre parlamentarii vizaţi se află şi Mădălin Voicu, Ion Mocioalcă, Mihăiţă Calimente și Liviu-Bogdan Ciucă.

ANI mai aminteşte că, în perioada 2011-2015, a constatat alte 22 de cazuri de membri ai parlamentului care și-au angajat rudele la cabinetele parlamentare, încălcând, astfel, regimul juridic al conflictelor de interese de natură penală și administrativă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.