Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Întrevedere a ministrului Angel Tîlvăr, cu omologul său armean, Hranush Hakobian

București: Întrevedere a ministrului Angel Tîlvăr, cu omologul său armean, Hranush Hakobian

DISTRIBUIȚI

Angel Tîlvăr , Hranush Hakobian140193 – 01102015 –  Ministrul delegat pentru Relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a primit-o miercuri, 30 septembrie 2015, pe ministrul diasporei din Republica Armenia, Hranush Hakobian.

Oficialul român a primit mulțumiri pentru mesajele pe care autoritățile române le-au transmis cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Armenia și a menționat, în context, bunele relații de cooperare bilaterală.

În cadrul întrevederii, au fost prezentate obiectivele și principalele realizări înregistrate de instituțiile din cele două țări, în vederea promovării drepturilor diasporei.

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare a subliniat ‘grija pe care România o acordă persoanelor aparținând minorităților’. Angel Tîlvăr a reafirmat, de asemenea, voința autorităților române de a stabili un dialog constant și acțiuni specifice cu reprezentanții comunităților românești din întreaga lume, în scopul păstrării identității naționale și a legăturii cu țara.

Cei doi oficiali au avut un dialog deschis în perspectiva bunelor practici în relația cu diaspora și a posibilității de a stabili o colaborare pe termen lung.

Ministrul diasporei din Republica Armenia a vorbit despre o ‘diasporizare’ a lumii și despre necesitatea abordării la nivel mondial a acestei realități, care să ia în considerare ‘rolul transnațional’ al diasporei.

În ceea ce privește criza migranților și a refugiaților, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare a reiterat atașamentul profund și constant dovedit de România față de respectarea principiilor și valorilor fundamentale, a drepturilor omului și a practicilor democratice. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.