Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PNL: Dați-o afară din guvern pe Rovana Plumb!

București: PNL: Dați-o afară din guvern pe Rovana Plumb!

DISTRIBUIȚI

 140613 – 20102015  – Ministrul Muncii, Rovana Plumb, nu a avut curajul și nici responsabilitatea de a-și asuma o poziție tranșantă în privința inițiativei cetățenești de modificare a Codului Muncii. Deși, PNL a inițiat luni în cadrul ”Orei Guvernului” o dezbatere pe tema proiectului legislativ de modificare a Codului Muncii tocmai pentru a afla care este opinia Guvernului României, am constatat, din păcate, că doamna Rovana Plumb evită în continuare să emită un punct de vedere, declară deputatul liberal Cristina Pocora.

”Lipsa de responsabilitate, bulversarea mediului de afaceri prin neadoptarea unei poziții tranșante și nerespectarea legii privind termenul de emitere a acestui punct de vedere pot reprezenta motive temeinice pentru ca Liviu Dragnea să o remanieze pe doamna Rovana Plumb, din funcția de ministru al Muncii”.

Conform reprezentanților mediului de afaceri, proiectul de modificare a Codului Muncii, aflat în prezent în procedura de legiferare la Camera Deputaţilor, reduce drastic flexibilitatea condiţiilor de muncă, conducând la scăderea competitivităţii companiilor şi a României. ”Din punctul nostru de vedere, în cazul adoptării lor, acestea nu numai că nu vor aduce beneficii economiei României, ci o vor pune în pericol, cu riscul închiderii unor companii, renunţării la investiţii planificate şi, ca o consecinţă, cel al desfiinţării unui număr semnificativ de locuri de muncă şi al creşterii şomajului”, atenționează Pocora.

”Guvernul era obligat conform art. 11, lit. b1 a Legii nr. 90 din 26 martie 2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor să transmită un punct de vedere în termen de maxim 60 de zile de la data sesizării, respectiv data de 10 februarie 2015, în caz contrar nerespectarea acestui termen echivalând cu susținerea implicită a formei inițiatorului. Este inadmisibil ca după nu mai puțin de opt luni doamna ministru Rovana Plumb să practice același joc duplicitar și iresponsabil, arătând preocupare doar pentru propria sa imagine și mai puțin pentru clarificarea unui subiect atât de important pentru partenerii sociali, atât din mediul de afaceri, cât și din sindicate. Atât timp cât PSD și Guvernul său manifestă o preocupare permanentă doar pentru rezolvarea problemelor de partid în prag de an electoral, economia reală și viața de zi cu zi a cetăţenilor nu mai au nicio importanță! Cu atât mai puțin o modificare de ansamblu a Codului Muncii așa cum propune această inițiativă legislativă. O atitudine responsabilă presupunea o amplă dezbatere și un punct de vedere clar din partea guvernanților. În lipsa unei astfel de abordări, PNL a inițiat o amplă consultare pe acest subiect și a organizat deja, atât la nivel național, cât și local, dezbateri publice cu reprezentanți ai mediului de afaceri și organizațiilor sindicale din România, referitoare la oportunitatea schimbării Codului Muncii. Mai mult, am invitat-o ieri pe doamna Rovana Plumb în plenul Parlamentului tocmai pentru a avea o dezbatere clarificatoare în acest sens. Ne-am înșelat! Am creditat-o cu bune intenții și am sperat să avem un dialog constructiv, însă, doamna Plumb ne-a dovedit că este un ministru nepregătit, incapabil să-și susțină punctul de vedere fără comandă de la partid! Concluzia a fost una singură: în prag de an electoral, ministrul Rovana Plumb fuge de responsabilitate”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.