Acasă Externe București: PNL salută realegerea lui Joseph Daul ca președinte al PPE

București: PNL salută realegerea lui Joseph Daul ca președinte al PPE

DISTRIBUIȚI

 DAUL140697 – 22102015 Congresul Partidului Popular European, desfășurat în aceste zile la Madrid, a scos în evidență, din nou, rolul determinant pe care îl au popularii europeni în Europa, dar și importanța pe care o are noul PNL în arhitectura politică a PPE, liberalii români fiind una dintre cele mai mari delegații la acest Congres.

Cel mai evident exemplu al importanței PPE la nivel european este programul politic adoptat de Congres, document programatic ce prezintă viziunea popularilor europeni și care identifică principalele riscuri și amenințări – interne și externe – la adresa Uniunii Europene și care poziționează dreapta europeană pe direcția celor mai bune răspunsuri și acțiuni, susține PNL într-un comunicat de presă.

Mai mult, programul confirmă intenția popularilor de a face progrese decisive către o uniune politică europeană bazată pe politici economice coerente și eficiente, dar și spre o politică externă, de securitate și apărare comună.

În  contextul adoptării programului politic, delegații PPE au dezbătut și o serie de rezoluții prin intermediul cărora s-au evidențiat cele mai oportune soluții pentru principalele probleme de pe agenda cetățeanului: creștere economică, locurile de muncă, migrația, securitatea în Europa, dar și acordul economic cu SUA. Reuniunea PPE a marcat alegerea lui Joseph Daul pentru un nou mandat de președinte al popularilor europeni. Congresul are, de asemenea, o miză importantă pentru liberalii români. Este pentru prima dată când noul PNL a participat la un congres PPE. PNL este parte a celei mai mari familii politice europene, dar și a celui mai puternic grup parlamentar din Parlamentul European. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.