Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PNL solicită un studiu privind impactul schimbării Codului Muncii

București: PNL solicită un studiu privind impactul schimbării Codului Muncii

DISTRIBUIȚI

 140350  – 08102015 –  Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților a organizat o nouă dezbatere publică pe tema inițiativei cetățenești de modificare a Codului muncii (PL-x nr. 577/2015), la care au participat comitetul de inițiativă al legii și parlamentari liberali.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții sindicatelor și-au exprimat nemulțumirea față de actualul Guvern care refuză să exprime un punct de vedere referitor la această inițiativă cetățenească de modificare a Codului Muncii, în pofida implicațiilor multiple asupra economiei și pieței muncii din România. Participanții au atras, totodată, atenția că dialogul social este blocat sistematic de actualul Guvern, făcând ca orice proces de consultare și negociere între partenerii sociali să se desfășoare cu dificultate. Concluzia reprezentanților sindicatelor a fost că este nevoie de o dezbatere serioasă și argumentată între toți partenerii sociali, care să fie baza unei decizii a Parlamentul României.

La rândul său, liderul Grupului PNL din Camera Deputaților, Eugen Nicolăescu, i-a asigurat pe participanți de angajamentul PNL de a crea un cadru de dialog pe tema modificării Codului Muncii, o condiție esențială în realizarea unei legislații coerente  în domeniu.

Liberalii consideră că în Parlamentul României este necesară o dezbatere transparentă cu privire la modificările ce se doresc la Codul Muncii, care să nu fie tranșate în grabă și sub presiunea intereselor politice de moment.

PNL solicită Guvernului Ponta să realizeze un studiu privind impactul schimbării Codului Muncii și așa cum procedura o impune să transmită cât mai rapid Parlamentului un punct de vedere în privința inițiativei cetățenești aflată în atenția comisiilor de specialitate.

PNL intenționează să organizeze consultări cu reprezentanți ai mediului de afaceri și organizațiilor sindicale din România, de la nivel național și local, pentru a ajunge la acea concluzie care oferă cele mai bune soluții pentru legislația și piața muncii din România. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.