Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Programul “Şcoală după Şcoală” a trecut de Camera Deputaţilor

București: Programul “Şcoală după Şcoală” a trecut de Camera Deputaţilor

DISTRIBUIȚI

 raluca turcan140797 – 28102015  –  În avalanşa de evenimente care pun sub semnul întrebării binele comun, fie prin lipsa de onoare a unor oameni politici, fie din dorinţa unora de a arunca anatema corupţiei pe întreaga clasă politică, există şi proiecte legislative care pot schimba viaţa românilor în bine. Astăzi s-a întâmplat un lucru bun: Legea privind programul “Şcoală după Şcoală” a trecut tacit de Camera Deputaţilor, cu raport pozitiv de la Comisia de Învăţământ.

Deputatul PNL Raluca Turcan adresează un apel către toate partidele parlamentare să urmărească şi să voteze la Senat această iniţiativă legislativă, iar Guvernul să prevadă bani pentru acest program la bugetul pe anul viitor.

Acest proiect poate produce o schimbare prin efort comun, doar dacă există voinţă politică şi mobilizare, aşa cum, probabil va trece astăzi și Legea Votului prin Corespondenţă.

“Şcoala după Şcoală” poate ajuta aproape un milon de copii prin alocarea din partea statului a unui tichet valoric pentru programul after-school în vederea formării, educaţiei şi supravegherii copiilor din învăţământul primar.

Acest proiect vine în sprijinul a câtorva sute de mii de familii care nu au cu cine-şi lăsa copii după finalizarea orelor şi a mii de părinţi care sunt încurajaţi să se întoarcă în câmpul muncii.

Proiectul vine şi în sprijinul profesorilor care-şi pot suplini veniturile şi în susţinerea ONG-urilor care se implică în proiecte de tipul after-school.

În foarte scurt timp, Senatul poate decide ca Programului ”Şcoală după Şcoală” să fie generalizat la nivel naţional. Conform tuturor studiilor internaţionale, un astfel de program poate reduce rata abandonului şcolar şi îi poate stimula pe cei 700.000 de tineri care nu sunt şcolarizaţi în acest moment să se întoarcă la şcoală.

Dacă va exista voinţă politică, aşa cum s-a întâmplat în comisia de specialitate din Camera Deputaţilor, Programul “Şcoală după Şcoală” poate intra în vigoare începând cu anul şcolar viitor 2016-2017. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.