Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Româniafilm a închis prăvălia

București: Româniafilm a închis prăvălia

DISTRIBUIȚI

140365  – 08102015 –  Membrii Sindicatului Liber Romaniafilm au intrerupt activitatea si au inchis cinematografele din reteaua RADEF, refuzand sa mai difuzeze filmele din distributie, ca masura de protest impotriva conducerii Ministerului Culturii si a membrilor Consiliului de Administratie al RADEF Romaniafilm. Membrii CA ai RADEF Romaniafilm au fost retribuiti, initial, cu suma de  500 lei, iar dupa prima sedinta si-au majorat retributia lunara la 3.300 lei, bani pe care-i incaseaza, lunar, in ciuda faptului ca salariatii de la Romaniafilm nu au primit ultimele 5 salarii.

In urma hotararilor luate in ultimele 6 luni de catre membrii CA, au fost predate sali de cinematograf catre primarii „prietene” actualei conduceri ai Ministerului Culturii, au fost reangajati salariati care cumuleaza pensia cu salariul, a fost reangajat fostul sef al serviciului juridic (pensionar, care a fost dat afara cu probleme penale deoarece regia a pierdut un activ de peste 1.000.000 de euro prin netimbrare intr-un proces), nu au fost platite ultimile 5 salarii, nu au fost platite contributiile salariatilor catre bugetele asigurarilor sociale si au fost sistate utilitatile la cinematografe in prag de iarna.

Drept urmare, din 8 octombrie, membrii Sindicatului Liber Romaniafilm au hotarat sa inceteze lucrul, sa inchida salile de cinematograf, sa se deplaseze la sediul RADEF Romaniafilm, unde va avea loc o noua sedinta de Consiliu de Administratie si sa nu permita accesul membrilor CA in institutie, pana cand acestia nu vor asigura salariatii, in scris, ca li se vor plati toate drepturile salariale restante. De asemenea, membrii Sindicatului Liber Romaniafilm cer insistent implicarea personala a ministrului culturii, dl. Ionut Vulpescu in rezolvarea situatiei create la RADEF Romaniafilm, intrucat in ultimele 6 luni, au fost mintiti si inselati de promisiunile mincinoase ale secretarului de stat Bogdan Stanoevici, principalul vinovat de tot ce se intampla in acest moment la Romaniafilm. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.