Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ”Sângele înseamnă viață!”

București: ”Sângele înseamnă viață!”

DISTRIBUIȚI

  Donare de Sânge în Rectoratul UPB140575 – 19102015  -Începând de luni, 19 octombrie și până vineri, 23 octombrie, între orele 8:30 – 12:30, Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR) invită studenții din Politehnică și nu numai la Campania de Donare de Sânge, în Rectoratul Univeristății ”Politehnica” din București. Sub deviza ”Sângele înseamnă viață!”, reprezentanții studenților atrag atenția asupra importanței pe care o are un gest mic, făcut în mod regulat, pentru persoanele aflate la ananghie. Sunt așteptați studenți, profesori,  ersonalități din București, dar și simpli cetățeni doritori să doneze.

Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a putea dona: vârsta cuprinsă între 18 şi 62 ani, greutate minimă – 58 kg fetele şi 60 kg băieţii – hipotensiune: TA < 100/60 mmHG, hipertensiune: TA >  80/130 mmHG, să nu fi avut sau să nu aibă următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, de tiroidă, miopie – 4 dioptrii, anemie, gripă, să nu fi suferit în ultimele luni intervenţii chirurgicale sau stomatologice, femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lauzie, în perioada menstruală, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțîn 24 de ore înaintea donării.

Pentru că donarea să se desfăşoare în condiţii bune se recomandă odihnă suficientă în noaptea prealabilă donării, înainte de donare: alimentaţie uşoară, dar bogată în fier; se vor evita produsele bogate în grăsimi, prăjelile, fiind recomandate carnea slabă, peştele, cerealele, leguminoasele, aport crescut de apă şi evitarea băuturilor care conţin cafeină.

Evenimentul realizat în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină și Universitatea ”Politehnica” din București. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.