Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Șeful FBI în România, Placheta de Onoare a MAI

București: Șeful FBI în România, Placheta de Onoare a MAI

DISTRIBUIȚI

Oprea - FBI_1140545 – 16102015  – Viceprim-ministrul pentru Securitate Națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, i-a acordat Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne lui Russell Ashenden, şeful Biroului FBI în România, în semn de apreciere a contribuției aduse la consolidarea relațiilor dintre Ministerul Afacerilor Interne și structurile de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii.

În cadrul ceremoniei, vicepremierul Gabriel Oprea a subliniat buna cooperare existentă între structurile de aplicare a legii din România și agenţiile federale americane, în domeniul combaterii criminalităţii.

”Având în vedere dinamica mediului de securitate actual, România trebuie să-și consolideze relațiile cu țările aliate, iar Statele Unite ale Americii reprezintă unul dintre cei mai importanți parteneri ai noștri, în ceea ce priveşte întărirea statului de drept şi a instituţiilor din domeniul securităţii naţionale. În domeniul afacerilor interne, cooperăm foarte bine, în special pe linia combaterii criminalităţii informatice şi a traficului de droguri. Sprijinul informațional și operativ al FBI în instrumentarea unor cauze comune extrem de complexe a fost substanțial şi sunt convins că aşa va rămâne.” a menționat vicepremierul Oprea.

La rândul său, oficialul american a mulțumit pentru înalta distincție care i-a fost acordată: ”Această distincție este o mărturie a parteneriatului excepţional dintre Statele Unite și România, și, în mod deosebit, marchează colaborarea de succes și parteneriatul dintre Biroul Federal de Investigații și Ministerul Afacerilor Interne, construite de-a lungul timpului. A fost un privilegiu pentru mine să fac parte din delegaţia domnului Oprea în vizita oficială efectuată la Washington DC. Vizita fost un succes răsunător, în cadrul căreia au avut loc discuţii productive şi au fost prezentate oportunităţi de dezvoltare a parteneriatului nostru. Vă mulțumesc foarte mult, domnule viceprim-ministru, pentru dovada de recunoaștere față de mine și față de echipa mea, precum și pentru realizările pe care le-am obținut împreună în combaterea amenințărilor la adresa securității naționale cărora țările noastre trebuie să le facă față.” – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.