Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Sprijin umanitar pentru Serbia

București: Sprijin umanitar pentru Serbia

DISTRIBUIȚI

 140338  – 07102015 – În contextul actual al problemei migranților, România va acorda Serbiei, cu titlu gratuit, un ajutor umanitar de urgență în valoare totală de 988,9 mii lei. Ajutorul este urmare a cererii de asistență formulată de Serbia către Comisia Europeană pentru Ajutor Umanitar și Protecție Civilă (European Commission – Humanitarian Aid and Civil Protection – ECHO). Este vorba despre 500 de paturi pliante și saltele, 1.000 de pături și fețe de pernă, 2.000 de cearșafuri și 2.500 de saci de dormit, care vor fi acordate pentru sprijinirea refugiaților și gestionarea situației de criză din domeniul imigrației.

Acest ajutor va fi asigurat de la bugetul de stat, prin bugetul MAI, de la rezervele de stat, fiind preluat de la unitățile teritoriale de reprezentanții IGSU și predat la destinație reprezentanților MAE.

Autoritățile române, prin IGSU, întreprind demersurile necesare pentru rambursarea procentuală de către Comisia Europeană a cheltuielilor de transport extern efectuate de România în vederea îndeplinirii acțiunii umanitare. Aceste cheltuieli nu depășesc suma de 22 mii lei. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.