Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Studenții vor burse mai mari cu 25%

București: Studenții vor burse mai mari cu 25%

DISTRIBUIȚI
UNSR

140243  – 05102015 –  La început de nou an universitar, Uniunea Națională a Studenților din România (U.N.S.R.) a transmis premierului Victor Viorel Ponta o scrisoare deschisă prin care solicită guvernului pe care îl conduce investiții importante în sistemul de învățământ superior, creșterea cu 25% a burselor sociale și de merit, dar și a subvenției pentru căminele și cantinele studențești (subvenție nemodificată de peste 5 ani în pofida creșterii costurilor utilităților), precum și demararea unui proces de construcție de noi cămine, în vederea reducerii deficitului de locuri de cazare.

În scrisoare, liderii studenților amintesc, de asemenea, problemele privind bursele, căminele și cantinele studențești și gravitatea faptului că abandonul școlar se datorează taxelor prea mari, greu de suportat pentru o familie cu venituri medii și un singur copil.

Un procent mai mare din P.I.B. pentru educație a fost solicitat în repetate rânduri atât de către reprezentanți ai studenților, cât și de reprezentanți ai elevilor și alți actori majori ai educație, o atenție sporită acordată sistemului educațional a fost și ea solicitată an de an, o reformă a educației își face din ce în ce mai cunoscută nevoia în rândul a tot mai multe persoane și, cu toate acestea, spun studenții, lucrurile stagnează în acest sector atât de important pentru o națiune, în ciuda promisiunilor și preocupărilor declarate a multora.

Potrivit scrisorii deschise lansate de U.N.S.R., Institutului Național de Statistică (INS), în anul academic 2013-2014, oferea următoarele date: în primii doi ani de studiu, 20.000 de studenți au abandonat studiile universitare. Vă reamintim că, printre obiectivele educaționale ale Strategiei Europa 2020, se află reducerea ratei abandonului școlar sub 10% și creșterea procentului de tineri absolvenți de studii superioare (terțiare sau echivalente) la peste 40% până în 2020.

Studenții sunt de părere că o măsură de folos atât acestor obiective, cât și învățământului superior românesc este facilitarea accesului populației la învățământul superior, prin investiții durabile. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.