Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Victor Ponta pleacă în Iordania

București: Victor Ponta pleacă în Iordania

DISTRIBUIȚI

 140240  – 02102015 – În perioada 3 – 4 octombrie 2015 va avea loc vizita oficială în Regatul Haşemit al Iordaniei a premierului Guvernului României, Victor Ponta, la invitaţia omologului său, Abdallah Ensour. Obiectivul vizitei este de a reconfirma nivelul foarte bun atins de relaţiile politico-diplomatice şi pe linie de securitate între cele două ţări și de a identifica  cele mai bune căi pentru aducerea cooperării economice și sectoriale la nivelul acestora. Vor fi abordate în mod special domeniile de interes comun precum: agricultura, energia, IT&C, turismul, sănătatea, inclusiv posibilităţile de realizare a unei mai bune conectări a mediilor de afaceri din cele două ţări.

În cadrul vizitei, pre,ierul român va fi primit de MS Regele Abdullah al II-lea, va avea o întâlnire cu omologul său iordanian, întrevederi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ a Iordaniei, precum şi cu un grup de oameni de afaceri irakieni  ale căror companii operează în Iordania si Irak. Premierul va fi însoţit de miniştrii Afacerilor Externe, Economiei, Comerţului şi Turismului, Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Sănătăţii, şi de secretarul de Stat din Ministerul Afacerilor Interne,  responsabil de gestionarea situaţiilor de urgenţă.

 Cu prilejul vizitei, se va proceda şi  la un schimb de opinii  cu oficialii iordanieni pe tema evoluţiilor în plan internaţional şi regional. Având în vedere impactul asupra Iordaniei a crizei refugiaților sirieni, România va acorda un ajutor umanitar de urgență acestei ţări în cuantum de un milion de lei.PROMPT MEDIA

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.