Acasă Sud-Est Galati Galați: Elevii din Galați, victime ale mafiei transportatorilor

Galați: Elevii din Galați, victime ale mafiei transportatorilor

DISTRIBUIȚI

 140712 – 23102015 Cincizeci și șase de elevi din Valea Mărului, din judetul Galați, trebuie să se descurce pe cont propriu pentru a ajunge la școală, la 30 de kilometri distanță, în orașul Tecuci. Asta pentru că microbuzul şcolar cu care erau transportați are voie să facă doar curse în interiorul localităţii. Mulți dintre elevi au și abandonat cursurile.

Potrivit Digi24.ro, primăria din localitate a fost înștiințată verbal de către un reprezentant al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier din Galați că nu mai are voie să-i ducă pe elevi cu microbuzul școlar din dotare. Cei de la inspectorat spun că primăria nu poate efectua curse intrajudețene deoarece face concurență neloială operatorilor privați din zonă.

Asta în ciuda faptului că primăria a primit microbuzul de la Ministerul Dezvoltării pentru a-i transporta pe cei 56 de elevi din sat la liceele din orașul Tecuci, aflat la 30 de kilometri distanță. Pentru a-i putea transporta din nou pe copii, edilul trebuie să depună o serie de documente pentru a obține licență de operator. Între timp, revoltați de situație, părinții au strâns semnături, iar unii, din lipsa banilor, au renunţat să-şi mai trimită copiii la şcoală.  – PROMPT MEDIA

foto:stiripedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.