Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Numele senatorului ilfovean Nicolae Nasta, într-un dosar de crimă organizată

Ilfov: Numele senatorului ilfovean Nicolae Nasta, într-un dosar de crimă organizată

DISTRIBUIȚI

 Nicolae Nasta140684 – 22102015 – Afaceriştii Vasile Vasilescu și Gabriel Gligăneanu sunt acuzați că ar fi creat un circuit evazionist din 15 firme, prin care au spălat bani timp de șase ani. Vasilescu a fost partener de afaceri cu senatorul PLR de Ilfov Nicolae Nasta şi a ”sponsorizat” un înalt funcţionar din Ministerul Mediului.

O anchetă a procurilor DIICOT a scos la iveală ițele unei afaceri necurate în care sunt implicați oamenii de afaceri Valentin Vasilescu și Gabriel Gligăneanu. Vasilescu este concesionarul lacului Cernica, iar numele lui Gligăneanu apare pe lista celor care au sponzorizat campania electorală a lui Sorin Oprescu, în anul 2012

Anchetatorii susțin că cei doi, în complicitate cu alte persoane, au constituit un grup infracțional organizat. Sunt acuzați de evaziune fiscală – 19.646.267 lei – și spălare de bani – 18.167.271 lei, pagubă produsă printr-un circuit de 15 firme. Adică, peste 8,4 milioane de euro, scrie evz.ro, care citează un comunicat al DICOT.

De la aceste firme, societățile Valexpress Logistics (fostă Security Protection Group), Mercury Impex 2000, Milva Prod și SPG Union au înregistrat ori au declarat achiziții fictive între anii 2008 și 2014.

Marți, 20 octombrie, polițiștii de la Crimă Organizată și mascații Jandarmeriei au efectuat 18 percheziții în București și în Ilfov, iar anchetatorii au pus sechestru pe un apartament în București, 30 autovehicule, aproximativ 300.000 lei, 20.000 euro și 700 de dolari. Un rol important în anchetă a avut ANAF.

Vasilescu și Gligăneanu au fost parteneri în firma Security Protection Group. Cel din urmă apare și ca acționar la Grup Guard București – aflată în faliment – unde era partener cu Ioan Valer Russu, cel care a cotizat cu 182.495 lei la campania electorală a lui Sorin Oprescu.

În declarațiile de interese ale senatorului Nicolae Nasta, din 2012 şi până în 2014, se precizează că este acționar la Milva Prod, iar în cele de avere că l-a împrumutat pe Vasile Vasilescu cu 250.000 de euro. În 2014, parlamentarul – devenit vicepreşedinte al Partidului Liberal Reformator (PLR) recuperase de la Vasilescu doar 5.000 de euro, iar în 2015 a renunţat la cele 50% din acţiuni la Milva Prod. În acelaşi timp, soţia sa a fost numită şefă de serviciu la ANAF Ilfov. În această ”caracatiță” apare și numele Doinei Cioacă, consilier superior în Ministerul Mediului, pe care ANI a declarat-o incompatibilă după ce a stabilit că încheiase cu MILVA PROD un contract de cesiune a drepturilor de autor, iar în calitate de funcționar public a susținut firma în fața comisiei care urma să decidă atribuirea custodiei ariilor naturale protejate ”Lacul și Pădurea Cernica”. – PROMPT MEDIA

foto:puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.