Acasă Externe Italia: Italia, gata să bombardeze Statul Islamic

Italia: Italia, gata să bombardeze Statul Islamic

DISTRIBUIȚI

140311  – 06102015 – Italia îşi va consolida angajamentul în cadrul coaliţiei internaţională împotriva Statului Islamic (SI) prin lansarea de raiduri aeriene care vizează poziţii ale organizaţiei islamiste în Irak, conform unor informaţii apărute marţi în mass-media italiene, relatează DPA. Potrivit publicaţiei Corriere della Sera, avioane de luptă italiene staţionate în Kuweit ar urma să fie direcţionate ”în următoarele ore” pentru a bombarda ţinte ”selectate împreună cu comandamentul american” pe teritoriul irakian, nu însă şi pe cel sirian.

Ministerul italian al Apărării nu a confirmat însă informaţiile. Într-un comunicat, ministerul a afirmat că raidurile aeriene sunt ”doar o ipoteză pentru a fi discutată cu aliaţii noştri, şi nu o decizie luată, care ar trebui în orice caz să treacă prin parlament”.

Informaţiile au fost publicate cu câteva ore înainte de vizita secretarului american al Apărării, Ashon Carter, în Italia. El urmează să viziteze marţi o bază militară americană din Sicilia şi să se întâlnească miercuri, la Roma, cu omologul său italian Roberta Pinotti şi cu preşedintele Sergio Mattarella.

Într-un interviu acordat televiziunii de stat RAI luna trecută, Pinotti a declarat că va discuta cu Carter despre necesitatea unor eforturi internaţionale mai mari de combatere a Statului Islamic, pe care l-a calificat drept ”un cancer căruia nu trebuie să i se permită să se răspândească în rândul omenirii”, informează Agerpres.PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.