Acasă Externe Luxemburg: Sistem electronic de control sever la frontierele UE

Luxemburg: Sistem electronic de control sever la frontierele UE

DISTRIBUIȚI

 140377  – 08102015 – Uniunea Europeană doreşte să pună la punct un sistem electronic de control sever la frontierele sale externe.

Miniştrii de interne ai Uniunii Europene discută, la această oră, la Luxembourg, despre politicile privind returnarea imigranţilor care vin din motive economice. Multe state membre critică legislaţia actuală şi cer diferenţierea între refugiaţii care solicită azil şi protecţie internaţională şi migranţii care vin în interes economic în spaţiul comunitar. Între timp, Uniunea Europeană doreşte să pună la punct un sistem electronic de control sever la frontierele sale externe. Imigranţii care nu se califică pentru statutul de refugiat şi nu au nevoie de protecţie internaţională dar doresc să vină în Uniunea Europeană doar pentru interese economice vor fi returnaţi imediat – spunea, la sosirea la reuniunea Consiliului JAI de la Luxembourg, ministrul german de Interne, Thomas de Maizire.

Acelaşi punct de vedere îl susţine şi Marea Britanie.

Diferenţa este că, în timp ce Germania se declară pregătită să primească 800.000 de refugiaţi, Marea Britanie a instituit un sistem dur de triere şi de întoarcere a emigranţilor.

Ministrul luxembourgez, a cărui ţară deţine preşedinţia Uniunii Europene, Jean Asselborn: ”Pachetul legislativ privind politicile de returnare în ţările de origine a emigranţilor care vin în scop economic în Uniunii Europene are acum acordul tuturor statelor membre. În următoarele săptămâni şi luni, vom lucra la implementarea lui”. Una din temele de discuţie care vor fi abordate de miniştrii de interne din Uniunea Europeană la reuniunea de la Luxembourg va fi Smart Borders Solution – Soluţia Frontierelor Inteligente, un pachet de măsuri propus de Comisia Europeană încă din 2013, dar care a fost lăsat în suspensie.

Sistemul frontierelor inteligente reprezintă forme de detecţie biometrică a tuturor celor care traversează frontierele externe ale Uniunii Europene, informează Radio Romania Actualități. – PROMPT MEDIA

foto:romania-actualitati.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.