Acasă Externe Rep. Moldova: Se cere arestarea lui Filat

Rep. Moldova: Se cere arestarea lui Filat

DISTRIBUIȚI

140524 – 15102015 – Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, cere ridicarea imunității parlamentare a deputatului liberal-democrat, Vlad Filat, fost  premier. Potrivit lui Corneliu Gurin, liderul PLDM a comis o crimă gravă. Potrivit Procuraturii, în timpul când era premier, Vlad Filat a extorcat şi a primit de la Ilan Shor bunuri şi servicii care nu i se cuvin în sumă de 60 de milioane de dolari pentru a oganiza numirea lui Shor în calitate de consul onorific în Federaţia Rusă.

În 2013 – 2014, Vlad Filat, susţinând că are influenţă asupra anumitor decidenţi, a pretins şi a primit de la Ilan Shor bani, servicii şi alte bunuri în sumă de peste 190 de milioane de dolari, scrie publika.md.

Drept reacție, liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova a declarat că acțiunea de astăzi este una regizată și bine pregătită din timp. ”Eu m-am pregătit pentru un asemnea scenariu. Mai ales că se vorbește cum se pregătește Usatîi în fața Parlamentului, dar și demersul lui Gurin. Acest show a fost mult prea scump și gândit mult. Mai bine se venea cu o manieră profesionistă”, a declarat Filat, citate de unimedia.info.

Liderul PLDM spune martorii în dosarul BEM au fost manipulați și șantajați de instituțiile controlate de democratul Vladimir Plahotniuc. Liderul PLDM spune că își va demonstra nevinovăția și își îndeamnă colegii să voteze pentru ridicarea imunității sale. Filat spune că în continuare partidul va fi condus de prim-ministrul Valeriu Streleț.- PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.