Acasă Externe Rep. Moldova: Valeriu Streleț a cerut la ONU retragerea trupelor ruse din...

Rep. Moldova: Valeriu Streleț a cerut la ONU retragerea trupelor ruse din Transnistria

DISTRIBUIȚI

Valeriu Streleț140204 – 01102015 –  Premierul Rep. Moldova, Valeriu Streleț, a insistat joi în cadrul Adunării Generale a ONU asupra retragerii trupelor ruse din Transnistria, informează http://www.deschide.md.

Referindu-se la procesul de reglementare a conflictului transnistrean, prim-ministrul a pledat pentru soluționarea acestuia prin identificarea unui statut special, cu respectarea integrității și suveranității Republicii Moldova.

Valeriu Streleț s-a referit și la deteriorarea sistemului de securitate și cooperare în Europa, odată cu anexarea Crimeii de către Federația Rusă, și izbucnirea conflictului armat în estul Ucrainei.

”Republica Moldova susține soluționarea pașnică a conflictului în Donbass în conformitate cu acordul încheiat la Minsk și respect suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Suntem solidari cu poporul ucrainean în aceste momente dificile”, a declarat Valeriu Streleț.

Premierul Moldovei a apreciat efectele pozitive ale implementării Acordului de Asociere RM-UE asupra dezvoltării țării sale, menționând că acest document apropie Republica Moldova politic și economic de Uniunea Europeană și contribuie la modernizarea societății moldovenești în spiritul valorilor europene și universale – democrația, supremația legii și respectarea drepturilor omului. –  PROMPT MEDIA

foto:radiochisinau.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.