Acasă Externe SUA: Vicepremierul Oprea a discutat în SUA despre securitatea energetică

SUA: Vicepremierul Oprea a discutat în SUA despre securitatea energetică

DISTRIBUIȚI

Oprea - Richard Burr,140364  – 08102015 –  Cu ocazia vizitei oficiale în SUA, viceprim-ministrul pentru Securitate Națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a avut miercuri, 7 octombrie 2015, la Washington D.C., o întrevedere cu senatorul Richard Burr, președinte al Comitetului pentru Informații al Senatului SUA.

Cei doi oficiali au remarcat stadiul excelent al relațiilor bilaterale dintre România și SUA, reflectat prin dezvoltarea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI dintre cele două țări.

Cu prilejul întâlnirii, Gabriel Oprea a subliniat cooperarea excelentă la nivel militar pe care România o are cu SUA în teatrele de operații externe. ”România a evoluat foarte mult în ultimii 25 de ani și este astăzi un partener solid și un aliat de încredere al Statelor Unite ale Americii”, a afirmat viceprim-ministrul Gabriel Oprea.

La rândul său, senatorul Richard Burr a subliniat faptul că România este un partener important al SUA, apreciind efortul țării noastre pe timpul participării la operațiunile militare. De asemenea, senatorul american și-a exprimat respectul pentru acțiunile militarilor români, menționând excelenta colaborare dintre cele două state în domeniul schimbului de informații.

Oficialul român și cel american au discutat și aspecte privind stabilitatea și securitatea din regiune, cu accent pe evoluțiile din vecinătatea României. În cursul întâlnirii a fost subliniat și interesul față de problematica valului de imigranți din Europa.

Un subiect aparte l-a constituit domeniul securității energetice, Gabriel Oprea arătând că România a realizat progrese importante pe calea asigurării independenței energetice.

Cei doi oficiali au mai abordat aspecte privind obiectivul includerii României în Programul Visa Waiver, în contextul semnării recente, de către viceprim-ministrul Gabriel Oprea și procurorul general al SUA, Loretta Lynch, a Acordului privind intensificarea cooperării în prevenirea și combaterea infracțiunilor grave.

Senatorul Richard Burr a arătat faptul că România și SUA trebuie să urmeze calea consolidării relațiilor bilaterale și a dezvoltării Parteneriatului Strategic, considerând că acest lucru ajută la creșterea nivelului de prosperitate din ambele țări. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.